dinsdag 25 september 2007

muziek labelen door je oma


Hof der Elementen, Dresden

Afgelopen zaterdag had ik de ESP-Game al genoemd, het spel waarbij beelden gelabeld worden op internet door mensen die elkaar niet kennen. De Universiteit UCSD (university of California, San Diego) is nu bezig met eenzelfde spel te ontwerpen voor muziek. Hun doel is om voor muziek een semantisch web ontwerpen waarbij de muziekstijl door abstracte begrippen wordt omschreven. Twee mensen moeten onafhankelijk van elkaar muziekstukken labelen.Hoe meer dezelfde labels hoe meer punten.
Het plaatje hieronder het resultaat van de labels die aan Don't Know Why zijn gezet.Gevolg is dat met de labels bijvoorbeeld muziek die cool, mellow en female samen in een zoekactie gevonden kunnen worden. Als je oma een mellow dag heeft hoeft ze alleen op dat woord te zoeken zonder dat ze namen van artiesten hoeft te onthouden. Wat overigens ook voor mij geldt.
Eurekalert berichtte vandaag dat het spel later in het jaar wordt gelanceerd.

Ik vraag me wel af hoe musicovery dit voor elkaar speelt want dit gratis muziekkanaal filtert de keuzes al door middel van gemoedstoestanden. Al houden ze het bij twee variabelen: dark-positive en energetic-calm.

Geen opmerkingen:

 
Bookmark and Share