zondag 18 mei 2008

Levende tekenspelletjes, Linerider en Phun

Gaming is langzamerhand doorgedrongen tot het serieuze bibliotheekwezen. In maart was er nog Ugame, het literacy/game symposium wat spelletjes echt op de kaart zette.

Nu ben ik zelf bij de spelcomputer afgehaakt maar kan af en toe toch vol blij worden van een nieuw spelletje.
Er zijn er genoeg op internet te vinden.

De onderstaande spelletjes zijn geen schiet- en achtervolgingsspelletjes maar zijn een soort teken- manipulatiespelletjes. Via deze spelletjes worden je eigen tekeningen tot leven gebracht.

Linerider is/lijkt een heel eenvoudig spelletje. Je moet een lijn tekenen en zodra je klaar bent en op start drukt glijdt een sleetje met een rotsnelheid van jouw lijn af. Als je het goed doet maakt het sleetje prachtige capriolen en eindigt niet, zoals bij mij, meestal op de grond.


Bekijk hier de wel gelukte filmjes.
Briljant in zijn eenvoud is dit spelletje maar moeilijk in de uitvoering.

Een ander spelletje waarbij het ook de bedoeling is dat je zelf de omgeving en in dit geval ook de vehikels moet tekenen.
bij Phun kun je alles manipuleren: de hoek van het grondopppervlak, de veerkracht van de voorwerpen, de dichtheid van de lucht en natuurlijk kun je alle voorwerpen tekenen die je wilt.
Door de kleuren en de mogelijkheden een erg aantrekkelijk spel.Gemakkelijk te installeren maar ook hierbij geldt dat er even wat geoefend moet worden voordat het onderstaande resultaat gehaald wordt. Wat mij betreft licht verslavend.
Het aantrekkelijke is dat het bij dit soort spellen niet gaat om een ander te verslaan maar om het resultaat zo mooi mogelijk te maken. Het is meer kunst, en dat bevalt me wel.
Het grootste goed is om in de eregalerij te hangen, zie PhunYouTube en LineriderYouTube.

Geen opmerkingen:

 
Bookmark and Share