zaterdag 4 oktober 2008

Waar is mijn username?In de loop van de jaren heb ik een aantal verschillende usernamen aangemaakt bij allerlei social websites. Op een gegeven moment ben ik vergeten welke ik waar heb gebruikt.
WhereisYourUsername helpt bij het zoeken.
Voor bedrijven zou het handig kunnen zijn om te checken of de usernames al bezet zijn.

Op de usernamecheck zijn de bekende internationale sites te vinden zoals Flickr, Yahoo en Digg.
Ach, en het is ook leuk om even in de lijst rond te klikken. En dan wel registreren. :-)

via

5 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Ik merk meer en meer dat op internet echt niks verborgen blijft. Dat bevalt me helemaal niet. En als ik overal andere namen zou gebruiken vergat ik ze. Dus er is geen alternatief.
Groet van schrvrdzs

Liek Schoeren zei

Het blijft ingewikkeld om het aan de ene kant zo gemakkelijk mogelijk te maken.Dus het liefst een naam voor alle diensten en aan de andere kant moeilijk traceerbaar te zijn. (Als dat uberhaupt nog mogelijk is.)Op deze manier moeten we zo over onze toekomstige zelf nadenken wat die ervan zou vinden wat we nu schrijven. (en toekomstige anderen, wat nog moeilijker is)

Liek Schoeren zei

En schrvrdzs, wow, je bent wel erg actief op je blog zeg en ook nog naar een festival. goed zeg!

schrijverdezes zei

Ha Liek,
Ik doe eigenlijk nooit iets op internet wat 'compromitterend' zou kunnen zijn, maar toch houd ik er helemaal niet van dat het allemaal bewaard blijft én aan elkaar gelinkt kan worden door grote onbekenden.
Het GDMW-festival was leuk en heeft als prettige bijkomstigheid dat het blogstof oplevert. Ik moet eerlijk zeggen dat dat laatste wel een beetje heeft meegespeeld bij mijn besluit er heen te gaan. Dit blijft onder ons hoop ik ;-) (Mooi niet dus.)
Groet van schrvrdzs

Liek Schoeren zei

Hee schrvrdzs, Je hoeft over privacy nog niet te klagen want vandaag op het OCN-congres en ik vroeg aan verschillende mensen of ze jouw echte naam kenden maar je was nog een van de weinige die nog niet ontdekt was. Jammer dat ik je niet gezien heb vandaag trouwens :(

 
Bookmark and Share