woensdag 29 oktober 2008

Symbaloo, de visuele startpagina is jarig.


Symbaloo, de handige startpagina bestaat vandaag een jaar. Ik ben vanaf het begin al erg gecharmeerd van deze site. Via blokjes maak je je eigen links en vooral als je visueel bent ingesteld is het heel gemakkelijk om met Symbaloo om te gaan.

Toen ik net begon met internet had ik al snel een hele rits aan 'favorieten' wat na een tijd niet meer te hanteren was. Symbaloo lost dit heel gemakkelijk op.

De blokjes kun je zelf ontwerpen en benoemen.


Je kunt ze verplaatsen, bewerken, verwijderen en kopiƫren.Via tabs kun je themabladen maken wat het zoeken aanmerkelijk verbetert.

Naast statische websites is RSS mogelijk waardoor nieuws en bloginformatie wordt binnengehaald. Ook zijn ze voorzichtig begonnen met widgets.

Sinds kort kun je de pagina's ook met anderen delen.


Ook ik ben gaan knutselen en heb de pagina 'zoekmachines' gemaakt.
Kijk er naar en zeg wat je er van vindt.

4 opmerkingen:

dymphie zei

Ik ben er ook zeer aan gehecht, temeer daar ik over meerdere computers werk: overal start ik zo dezelfde 'desktop' op!

Liek Schoeren zei

Heb ik ook. En het gekke is dat het nog zo onbekend lijkt.

Anoniem zei

Door deze post erg veel met Symbaloo gedaan. Daarmee was ook Twitter RSS te lezen. Inmiddels is dat niet meer te doen met Symballo; wel met Netvibes.com.

Gr. Stephan

Liek Schoeren zei

Hoi Stephan, Goed dat je zoveel aan Symbaloo hebt gehad. Jammer dat je nu moet overstappen. Ik heb het ook even geprobeerd met twitter RSS maar kreeg het ook niet voor elkaar. Voor de RSS-feeds gebruik ik Feedly. Netvibes is ook een mooie rss-reader.
Groetjes, Liek

 
Bookmark and Share