woensdag 8 oktober 2008

Inspiratie door Happe.NingGisteren was ik op het jaarlijkse OCN-congres wat elk jaar door de NVB wordt georganiseerd. Ik ga geen uitgebreid verslag schrijven want dat heeft Dymphie al mooi (life!) gedaan. (In 8 delen)

Ik onmoette ook voor het eerst mijn medebloggers, een beetje spannend was dat wel.
Gelukkig hebben de meeste bloggers een foto'tje op hun blog staan dus was de herkenning niet heel vreemd.
En ik moet zeggen dat ze misschien een beetje langer, korter, dikker of dunner waren dan ik me voorstelde maar dat het 'echte' beeld overstemde al snel het virtuele.
Het gaf een soort reünie-gevoel.
'Ik ken je wel, maar een afgepast stukje, en past dit ook bij de rest'-gevoel. (Of zoiets)
Een beetje vreemd maar niet voor lang dus en vooral heel leuk.

Bibliotheek 2.0 heeft een eigen happening-programma waar ik de hele dag naar toe ben geweest.
Het heeft vooral veel inspiratie opgeleverd; hoe mijn blog te verbeteren, ideeën voor mijn scriptie en inzichten over het werk te veranderen.
Kijk voor het overzicht van de lezingen en workshops ook even naar de Happening-Netvibes.

Wat ik meeneem van deze dag zijn de volgende inzichten, overwegingen, ideeën, plannen:

Erwin Blom gaf met zijn overstelpende hoeveelheid voorbeelden aan hoe belangrijk communicatie is op internet. Ook vandaag blogt hij weer:
Belangrijkste kenmerk van internet was ooit informatie, belangrijkste kenmerk is nu communicatie.
Hij gaf aan dat in tegenstelling tot de oude media je ruimte moet laten voor de consument, lezer; produceer halffabrikaten zodat er reactie komt of geef ze op zijn minst een platform. Daarnaast: Denk niet dat je weet wat je publiek met jouw producten gaat doen.

Door Marina en Liesbeth heb ik nu een Creative Commons-licentie op mijn blog gezet. Als bloggers gebruiken we snel en gemakkelijk werk van anderen en vice versa. De wet heeft dit voor internet nog niet afdoende geregeld dus moeten we zelf aan de gang.
Als we beter aangeven hoe ons werk gebruikt mag worden moeten we dat ook zelf gaan toepassen. Dus ik moet nu ook foto's zoeken met een juiste licentie. Gelukkig kunnen de foto's van onze oude meesters wel gewoon gebruikt worden. ;-)

Door Wouter ga ik ook op dit blog een lijst met verwijzingen aanbrengen naar andere inspirerende blogs. Hij gaf met zijn analyse aan hoezeer er gewerkt wordt in de biblioblogsphere en wat er allemaal te halen valt. Mooi zeg. Ik ga mijn feeds ook weer eens bijstellen want sinds de 23-dingen cursussen blijken er heel wat leuke en interessante blogs bij te zijn gekomen.Door Guus van den Brekel ga ik oefenen mijn eigen widgets en toolbars te maken. Inspiratie en uitleg is in de NetvibesTemplatesTab te vinden.
Ik heb de bibliotheek20Ning-toolbar al geïnstalleerd. :-)

4 opmerkingen:

Marina Noordegraaf .... zei

Hee liek, wat leuk dat je echt met inspiratie én actie (op) weg bent gegaan! het was leuk je te ontmoeten!

Liek Schoeren zei

Dank je, dat was wederzijds. Volgende keer ben ik er weer bij.

Danniëlle zei

Het was kort maar krachtig, onze ontmoeting. Maar dat doen we de volgende keer wel over dan. Het was tijdens deze twee dagen sowieso een en al herkenning, toch bijzonder!

Liek Schoeren zei

@Danniëlle, afgesproken! Ik zag je inderdaad druk bezig in gesprekken en had niet het juiste moment te pakken.;)

 
Bookmark and Share