maandag 3 december 2007

Nederland weer de beste internetter


Echt een verrassing is het niet, Nederland staat weer ver boven aan wat betreft internetgebruik in Europa.
Eurostat, onderzoeksorganisatie statistische gegevens van de Europese Commissie, heeft vandaag het jaarlijkse internetrapport (nu al) af en de cijfers liegen er niet om. Nederland heeft met 83 % het hoogste internetgebruik en met 74% de grootste breedband toegang.

Maar waarom heeft België zo weinig internetters, 60%! Al staat België dan nog wel op de 9e plek van 29 landen, het is het toch verbazendwekkend hoe groot het verschil met haar buurland is.

Ik probeer bij dit soort cijfers concrete mensen voor te stellen, mensen in de bus, mensen op mijn werk, familie en vrienden die ik dan op het internet zie surfen. De verbazing en verrassing over enkele cijfers komen dan ook vanuit dit soort visualisaties.

Een aardig detail bijvoorbeeld vind ik dat het internetgebruik tussen mannen en vrouwen minder is naarmate de groep jonger is. Klopt aardig met het beeld wat ik heb.En opvallend zijn de uitkomsten bij de uitsplitsing naar internetgebruik
Maar 57% van de gebruikers zoekt via een zoekmachine terwijl 50% van deze groep e-mails met attachements zendt. Mij lijkt dat het zoeken via de zoekmachine veel meer ingeburgerd is dan het zenden van attachements.
En dat 10% van de internetgebruikers een eigen webpagina maakt vind ik weer erg veel.
Creëren, laten zien wat je weet, kortom interactief bezig zijn blijft een belangrijke behoefte. Dat Nederland ook weer voor op loopt bij het publiceren van blogs kan ik wel weer raden. via en via en via
En wie al deze hersenspinsels moet gaan lezen, tja, dat is voor latere zorg.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

test

Anoniem zei

Hoe is de verdeling in "België"?
Vlaanderen t.o.v. Wallonië

 
Bookmark and Share