donderdag 6 december 2007

en dan doe je zo je best.



Volgens Google Analytics hebben de afgelopen maand 0 bezoekers deze site bezocht en diegene heeft 1 bezoek gebracht, wat op zich al een prestatie is natuurlijk.
Visueel springt dat ene bezoek op 17 november er wel uit.


Omdat bloggen sowieso natuurlijk een tamelijk narcistisch gebeuren is heb alvast voor mijzelf een kerstcadeau bedacht.

Dit cadeau komt heel toepasselijk van infostatics bij onder het onderwerp: '20 most wanted Christmas gifts for the info-addicted'. Een portret van mijn eigen DNA-profiel wil ik wel hebben. Zie de foto hier onder.






Google Analytics is gelukkig niet de enige manier een blog te analyseren.
Marina Noordegraaf heeft mij een aantal maanden geleden nog een link gestuurd van ReadyMyMood waarin de stemming van een blog wordt geanalyseerd en dan vertaald in een bloem.


My Flower

Leucospermum
symbool van melancholie en verlangen


En om mijn blog te pushen kan ik altijd nog de hulp van Cataplt inroepen. Volgens de makers is het een web2.0 toepassing waarbij al je vrienden in een keer benadert via de mail, maar het lijkt mij eerder een betaalde spamsite.
Je kan in drie eenvoudige stappen tot vijfduizend mensen in een keer via de mail benaderen. Vijfduizend is een heleboel, alleen Barbra Streisand heeft zoveel vrienden.


Ik kwam deze site tegen via Listo.com waarbij web2.0 applicaties en -overzichten door bezoekers gedeeld worden. Listo is een leuke site om door te spitten ondanks dat er ook veel van hetzelfde is zoals de talloze fotoshare-sites.
Maar ook grappige sites zoals DesignMyRoom waarbij je suggesties voor de inrichting van je eigen kamer aan het brede publiek kan vragen. En ik moet eerlijk zeggen dat MyTeamCaptain een groot 'dit gaat te ver'-gehalte heeft, maar de faciliteiten van deze site kan ons volleybalteam wel gebruiken.

Nog even een nagekomen vraag in het kader van de krakerscompetie:
Kan iemand de berichten over La Streisand achterhalen waar over een intiem feestje met honderden van haar vrienden werd geschreven? Ik wilde een link daarover in deze post zetten, maar kon het niet vinden. En het is inmiddels met de informatiebehoefte zodanig gesteld dat ik op alle vragen antwoord wil, hoe triviaal de vragen ook zijn.


9 opmerkingen:

Marina Noordegraaf .... zei

hi liek, dat kan toch niet kloppen?

Gezien het aantal comments dat je hebt gekregen moeten er minstens drie mensen zijn geweest die je blog de afgelopen maand hebben bezocht :-) Jij zelf natuurlijk oko nog.
Ik had laatst ook eens een bezoekertal van 0, maar toen bleek ik per ongeluk de code op het template van mijn blog te hebben gewist. (klinkt gek, ik weet het).
Mij bevalt Clicky trouwens prima!

Ennuh: op alle vragen een antwoord willen hebben? Hmmm ... daar moeten we maar eens over praten ;-)

Liek Schoeren zei

Ja, het zal me niets verbazen dat ik met al mijn geklik (geklick?)ook wat met de codes heb gedaan.
Bedankt voor de aanwijzing.

Edwin Mijnsbergen zei

Hoi Liek,

Dat klopt inderdaad niet. En vergeet niet om ook feedburner te lezen want jij hebt ook hele feeds (gelukkig) en die kunnen dus ook zonder doorklikken gelezen worden.

Probeer sommige posts ook eens achter te laten op nujij etc, dat kan ook wel eens voor extra lezers zorgen soms.

je kunt een dagtaak hebben aan actieve promotie van je url, als je dat wilt :-)

Fijn weekend alvast!

Liek Schoeren zei

Leuk dat jullie zo meedenken, ik weet inmiddels dat er wel meer bezoekers komen. Maar Edwin, je hebt gelijk, aan promotie kan nog wel wat gedaan worden.
Ondertussen moet ik weer even speuren naar nieuwtjes voor het blog.

Dymphie zei

Hey, ik zie bij google reader 7 abonnees op je log en bij bloglines 5: dus 12 vaste lezers, zonder netvibers heb je in elk geval al ;-)

En dan natuurlijk ook de feed bij bibliotheek20.ning ...

Die statistieken kloppen vaak niet erg.

Dus laat je niet ontmoedigen :-)

Liek Schoeren zei

@edwin. Ik heb een bericht op Nujij geplaatst. ;-), ben benieuwd. Ik kende de site nog niet.
@dymphie. goed speurwerk :-)

Marina Noordegraaf .... zei

én dymphie heeft een link naar jou geplaatst

Danniëlle zei

En af en toe reageren op anders blogs wil ook nog weleens helpen :-)

Liek Schoeren zei

Deze post zorgt in ieder geval voor veel reacties. Het geeft bij mij in ieder geval aan dat men (jullie) begaan zijn met andere bloggers die hun weg moeten vinden. En het leuke is dat iedereen mee helpt om die weg te wijzen en zelfs met links en dergelijke aan te leggen.
Wat Daniëlle aangeeft klopt inderdaad. Ik kijk zelf in ontzettend veel andere blogs en reageer maar heel af en toe met het idee: wie heeft mijn commentaar nu nodig? Maar als ik zie hoe goed commentaar werkt is dat argument ongeldig.
Tot slot: Ik ben er niet op uit om met mijn blog alleen maar groot en bekend te worden, maar om een goed blog te schrijven. Maar dat kan niet zonder lezers en dus niet zonder commentaar. (en aanmoediging)Dus dank voor alle adviezen.

 
Bookmark and Share