donderdag 8 juli 2010

Life in a Day, maakt geschiedenis, maar het kan beter.

Wat is nu interessant voor toekomstige generaties? De foto's van alle bijzondere gebeurtenissen zoals trouwerijen, feesten of voetbalhoogtepunten? Ik denk dat ons nageslacht vooral in het gewone leven is geïnteresseerd.
Wat deden we  bijvoorbeeld aanstaande 24 juli?


YouTube heeft hiervoor het 'Life in a Day'-kanaal geopend waarop iedereen zijn eigen gefilmde leven van zaterdag 24 juli kan oploaden. Volgens de organisatoren mag de film 'zo bijzonder en alledaags zijn als je zelf wilt'. Ik stem dan voor alledaagsheid, laat gewoon zien wat je doet.
Laat zien dat je moet afwassen, televisie kijkt, moet wachten op de bus, iets moet opzoeken, of in de supermarkt rondloopt. Over honderd jaar willen we dit zien.
Wat jammer is, is dat de meest verrassende en boeiende video's worden samengevoegd tot een documentaire.
Saaie filmpjes komen zo niet door de ballotage en zullen minder snel gemaakt worden. De geschiedenis wordt op voorhand al vervalst ben ik bang.

Ik stel voor dat de volgende keer we op één bepaald uur, zonder onderbreking moeten filmen, het liefst op een doordeweekse dag. Onze nazaten zullen er van smullen, dat beloof ik je.

2 opmerkingen:

Annie Maessen zei

Leuk dat je er weer bent. Het was inderdaad rustig op je blog en twitter. 24 juli. Hebben wij familiedagje. Heerlijk alledaags toch? DAT wil men later zeker zien. Later. Groet

Liek Schoeren zei

En Annie, jij bent er weer razendsnel bij. Familiedagje, lijkt me wel een item voor de geschiedenis, absoluut.

 
Bookmark and Share