zaterdag 14 augustus 2010

Waarom de e-reader voor de rugzak is gemaakt.

De (northernmost) e-reader naast het kippetje.

Ik heb laatst de iPad voor het eerst gezien. Wat een mooi apparaat, prachtig beeld, precies het juiste formaat en lekker dun. Maar, niet geschikt voor een rugzak vakantie, jammer.
En dat is nu precies de reden waarom ik zo blij ben met mijn E-reader.

Voor mijn wandelvakantie rond Tromsø, het meest noordelijk gelegen stadje in Noorwegen, had ik mijn e-reader meegenomen. Drie boeken, die ik via de bibliotheek had gedownload, de Milleniumreeks  en de NRC van de afgelopen maand zaten er in. Dus met drie ons had ik een aardige bibliotheek in mijn rugzak.
Ik denk dat ik dit apparaat gemiddeld 2,5 uur per dag heb gebruikt zo'n 14 dagen lang. En dan heb ik de wachttijd op het vliegveld er niet bijgeteld. Dat bij elkaar opgeteld kom ik toch aan een hele werkweek.

Al die tijd was het niet nodig om mijn BeBook op te laden.
Zie dat de iPad maar eens doen.

Met 24 uur licht had ik veel kans om te lezen.
Deze foto is om 0:00 uur gemaakt.


6 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Wat lijkt het me daar mooi zeg. Coole foto!

Liek Schoeren zei

Dank je Edwin. Het is prachtig daar inderdaad.

Marina Noordegraaf .... zei

Bijzonder dat het daar zo lang licht is, he? Je hele tijdsbesef gaat er van naar de "knoppen" (positief bedoeld) heb ik ook ervaren. Het lijkt me er minder in de winter. Zo lang donker ... En fijn dat de e-reader je beviel!

Liek Schoeren zei

@Marina, ik wist inderdaad niet dat ik normaal gesproken zo op de zon reken. Mijn tijdsbesef werd voortdurend voor de gek gehouden, wilde de hele tijd op de klok kijken. Gek hoor.

Annie Maessen zei

Fijn dat de e-reader zo bevalt. Je hebt dat kippetje toch niet helemaal in je eentje opgegeten?
Lijkt me erg raar om 24 uur per dag in het licht te leven. Werkt je biologische klok dan nog wel?

Liek Schoeren zei

@Annie, het kippetje had ik gedeeld hoor. maar ik had wel honger na een stevige wandeling. Mijn biologische klok bleef aardig up to date. Ik zorgde er wel voor dat ik op tijd bleef opstaan want ik ken mezelf. Ik ben eigenlijk een avondmens/nachtmens en voor je het weet draaik ik het helemaal om. Het vele wandelen helpt daarbij om toch op tijd naar bed te gaan.

 
Bookmark and Share