donderdag 25 september 2008

webzoeken in Plain EnglishCommonCraft heeft weer een ijzersterk filmpje geplaatst.
Dit keer over zoeken op het web. Ze vergelijken zoeken met vissen op de zee. Een mooie vergelijking.

In het filmpje wordt (zoals gewoonlijk) in duidelijke beelden aangegeven wat het voordeel is van het gebruik van "haakjes" of het -minteken bij de zoekactie.
Voor veel mensen zal het bekend zijn, toch geef ik nog regelmatig dit soort eenvoudige adviezen aan anderen.

Het verbaast me wel dat er nu pas een filmpje bij CC is over websearch. Blijkbaar zijn na de uitleg over RSS en Wiki's de filmpjes voor het grote(re) publiek aan de beurt .


7 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Ha Liek,
Dat dit een blog is waar ik veel kan leren is al weer een paar keer bewezen! Dat je bij het zoeken een - kunt gebruiken wist ik niet. Dus fijn om het nu wel te weten.
Groet van schrvrdz

Liek Schoeren zei

Ha schrvrdz, Je wordt een vaste klant, leuk en leuk om te lezen dat jij er ook nog wat van opsteekt. Ik zie bij jouw blog ook zaken die ik niet kende. Wist bijvoorbeeld niet dat Tirza (Grunberg) een eigen website had. Zo houden we elkaar op de hoogte!

schrijverdezes zei

Ha Liek,
Ja, ik steek er heel wat van op! Ik ga in elk geval proberen je blog te volgen, want ik vind het zowel leuk als leerzaam. Die site van Tirza vond ik zelf ook een vondst, die ik geheel toevallig deed. Kan ik hieruit concluderen dat je ook van Grunberg houdt, d.w.z. van zijn boeken?
Groet van schrvrdzs

Liek Schoeren zei

Ik ben bang dat ik tot nu alleen zijn columns in het NRC heb gelezen. Maar de Tirza-website vond ik erg grappig, dus heb naar de bieb.
Ik lees veel te weinig en dat komt gedeeltelijk door het internet. Ik zit er over om daar eens een blog over te maken.

schrijverdezes zei

Ha Liek,
Gek genoeg lees ik zijn columns lang niet altijd, maar dan weer wel de gebundelde columns. Ik heb ook (bijna) al zijn boeken gelezen en vind ze niet allemaal even goed maar altijd de moeite waard en sommige erg goed. Ken je zijn weblog? (Ik bedoel nu niet dat van Tirza.) Hij schrijft er elke dag iets op (ik lees het maar af en toe overigens).
Ik ben sinds ik zelf een weblog heb en er ook een stuk of wat regelmatig lees veel minder boeken gaan lezen en ik denk dat dat me er op een keer toe zal brengen met bloggen en blogs lezen te stoppen. Een weblog kan heel leuk en interessant zijn, maar het is nooit een mooi verhaal en heeft altijd een eenvoudige stijl. En juist het verhaal en de stijl maken het lezen van (sommige) romans zo fijn. Het is jammer dat je altijd moet kiezen...
Groet van schrvrdzs

Anoniem zei

I inclination not agree on it. I over precise post. Especially the title attracted me to review the sound story.

Anoniem zei

Nice fill someone in on and this post helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.

 
Bookmark and Share