zondag 20 juli 2008

Google-maps is niet snel genoeg

Normaal gesproken lijken de meeste overheden niet zo happig over alle informatie die Google produceert. Google-maps wordt met zijn foto's en informatie vaak als bedreiging voor de veiligheid gezien.
In Australiƫ wordt daar heel anders over gedacht.


Paul Lucas, Queensland's minister van infrastructuur en planning

We're building infrastructure in Queensland so fast that not even an internet giant like Google can keep up,
(De infrastructuur van Queensland bouwen we zo snel dat zelfs een internetgigant als Google het niet kan bijhouden)

Aldus Paul Lucas, de minister van het Australische Queensland, die zich afgelopen woensdag bij Google beklaagde over de trage updates van Google-maps.
Volgens hem krijgt hij een lazy image omdat Queensland op internet er nu nog zo desolaat uitziet terwijl er onder andere het beroemde Gallery of Modern Art (GoMA) in volle glorie moet staan.

"Queenslanders searching for the Gallery of Modern Art would find it under construction, when in fact it opened in 2006, and has already hosted blockbuster exhibitions in the Asia Pacific Triennial and Andy Warhol." (Queenslanders die zoeken naar de Gallery of Modern Art zien het gebouw in aanbouw terwijl het al in 2006 was geopend, en het heeft al grote tentoonstellingen gehad in de Asia Pacific Triennial en over Andy Warhol)

Ik moet toegeven dat hij wel een punt heeft als het museum al in 2006 gebouwd was dan moet het intussen wel door Google gevonden zijn?

Maar blijkbaar heeft Google deze week geluisterd want ik zie nu op een gebouw op de plek staan waar volgens Google-maps het GoMA moet zijn.
Heeft Google de satellieten even de juiste kant op gestuurd?Vroeger werd ook al aan kaartenmakers grote politieke invloed toegeschreven. Was het niet Napoleon die de cartografen beschuldigde van zijn grootste verliezen van land?
En is het nu Google-maps die het imago van de autoriteiten maakt?

1 opmerking:

Edwin Mijnsbergen zei

Opmerkelijk. Het zegt wel iets over de invloed en macht inderdaad...

 
Bookmark and Share