zaterdag 23 mei 2009

schrijffout, erg of niet?Als degene hierboven echt het system wil fucken dan doet hij in ieder geval goed zijn best. Maar over het algemeen het is toch vrij genant om met een verkeerd gespelde tatoeage op je lichaam te moeten lopen. 
Pijnlijker is het voor de Belgische voetbalspeler die met de verkeerd gespelde Vini vini vici-tatoeage moet rondlopen. 

Zelf ben ik ook niet altijd even netjes maar probeer spel- en grammaticafouten zoveel mogelijk te vermijden. Als ik een spelfout zie dan heb ik te neiging om met mijn ogen daar te blijven hangen, waardoor ik word afgeleid van de inhoud. Lastig lezen dus. 

Je zou zeggen dat spellen met de computer steeds makkelijker is maar het tegendeel is vaak waar. De spellingcontrole van Word geeft frequent een foutmelding bij de zo typisch Nederlandse samengestelde woorden. 
Vrachtwagenbandventiel en honderdduizendklapper zijn volgens dat programma bijvoorbeeld fout gespeld. Dan wordt het moeilijk voor de Google-generatie om het spellen goed te leren. De naam Google blijkt trouwens ook een spelfout. 
Schrijffouten komen tenslotte in de beste kringen voor.

Toch is het handig om af en toe een beetje op te letten want voor je het weet kom je in het koude (Amerikaanse) Sidney terecht in plaats van het warme Sydney.

1 opmerking:

Edwin Mijnsbergen zei

Ha, sta je daar in je bermudashort. Sprekend voorbeeld!

 
Bookmark and Share