zaterdag 18 september 2010

Een boek is een boek is een..

Gisteren heb ik dan de knoop doorgehakt; ik heb een iPad gekocht. Nu ben ik wat nieuwe media-apparaten toch echt klaar. Ik heb een een laptop, Android-telefoon, E-reader (Bebook) en nu ook de iPad.

De iPad heb ik voornamelijk genomen zodat ik op een gemakkelijke manier alle feeds en dus blogs kan lezen. Tot nu toe deed ik dit via de laptop. Maar na een paar uurtjes op die manier lezen kreeg ik toch altijd last van allerlei pijntjes in mijn rug en nek. Ik wil blogs kunnen lezen alsof ik een boek vasthoud. Of dit een goede reden is weet ik ook niet, maar de een houd van auto's en ik van gadgets. Over een tijdje zal ik gaan schrijven of het nieuwe lezen me bevalt.

Maar tot nu toe ben ik erg tevreden. Het ziet er allemaal prachtig uit, het laden van de pagina's gaat snel en de navigatie is simpel. Ik moet er alleen rekening mee houden dat het toch geen computer is. Ik mis nu al af en toe de rechtermuisknop om content te kopiĆ«ren of te bewerken. Ik heb dit stuk dan ook niet geschreven op de iPad maar op de ouderwetse laptop.

Omdat ik voorzie dat het papieren boek langzamerhand uitgestorven raakt nog snel even uitleg over wat we gaan missen.

Hoe open je een nieuw boek
via: LISNews

Hanneke Groenteman heeft deze gevonden:


De gouwe ouwe is voor mij nog steeds:


En op de laatste monnikversie is weer een terugvertaalversie gemaakt:Dit laatste filmpje blijkt helemaal niet te werken, typische geekhumor?
Misschien is het over tweehonderd jaar hilarisch. (Ha, ha de titel in een worddoc typen.)

2 opmerkingen:

Annie Maessen zei

Liek. Great. Een iPad. Als je nu ergens heen gaat heb je natuurlijk een grotere tas nodig. Kan ie ook op de fiets trouwens :-).
Deze maand komen er ook ipad voor het personeel van de bieb beschikbaar. Kan niet wachten tot ik hem mag gaan gebruiken. Heb er wel al een in de winkel uitgeprobeerd.
Blijft leuk.

Liek Schoeren zei

Ik ben bang dat ik inmiddels een fietstas nodig heb, want nu ik het zo duidelijk op internet heb gepubliceerd kan ik al deze apparaten niet onbeheerd achterlaten. En jij dus binnenkort ook aan de iPad; kunnen we apps-info uitwisselen. Leuk

 
Bookmark and Share