zaterdag 26 maart 2011

Tijdmachine 30 jaar terug

Zet kinderen 30 jaar terug in de tijd en ze weten niet wat ze moeten doen met al de vreemde apparaten uit die jaren. Hoe werkt een draaischijf van een telefoon, wat is een floppy? Geen idee. Ze vinden de platenspeler wel cool. Let op, de begeleider vindt het minder cool wat ze daar mee doen.


via froot.nl

ObsoleteSkills verzamelt in een  uitgebreid archief de nutteloze vaardigheden van ons tijdperk.
Er was een Nederland pendant, nuttelozevaardigheden.nl, maar dat is niet meer te vinden.
Archive.org laat dit overbljfsel nog zien.
Toch jammer dat ook deze site er niet meer is. Was het te Obsolete?

5 opmerkingen:

Bernard zei

Beste Liek,
Bedankt voor dit mooie filmpje. Ik herinner me nuttelozevaardigheden nog wel, jammer dat de site down is. Via Edwin Mijnsbergen (http://www.edwinmijnsbergen.nl/2008/03/gerard-bierens-lanceert.html) kwam ik bij de maker (http://www.gerardbierens.nl/index.php/blog/reacties/lancering-nuttelozevaardighedennl/) op een nog actieve blog. Ik heb Gerard gemaild met de vraag of hij in een reactie hier kan aangeven hoe het met de website is gegaan. Misschien is de site gewoon verhuisd en hebben we het verhuisbericht gemist :-)

Gerard Bierens zei

Tsja, nuttelozevaardigheden.nl werd na verloop van tijd zelf steeds minder gevuld en minder bezocht en uiteindelijk zelf ook weer nutteloos. Op zich is dat gezien het thema ook wel weer een mooi gegeven.

Toen de hostingprovider onlangs aangaf dat de site (door een bug in de wikisoftware) voor veel overlast zorgde, heb ik het domein laten parkeren. Ik moet nog even bedenken wat met het domein nuttelozevaardigheden.nl te doen, opnieuw starten of toch maar het domein verkopen. Ik denk toch maar het laatste.

Liek Schoeren zei

@Bernard, dank je voor je actie. Ik hoop dat de site inderdaad nog leeft. Groetjes

Gerard Bierens zei

En inderdaad, het was Bernard die me via mail wees op deze blogpost, bedankt voor de attentering!

Liek Schoeren zei

Nu zie ik pas de reaktie van Gerard. @Gerard: Ik begrijp het, maar toch een beetje jammer...

 
Bookmark and Share