zaterdag 24 april 2010

Wanneer worden emailnamen volwassen?

Laatst kreeg ik een mailtje van een vrouw via het mailadres van haar man. Ik kende deze man niet, dus was het mailtje op het eerste gezicht erg verwarrend voor mij en had ik het bijna weggegooid.

In het begin van het internettijdperk was het gebruiken van elkaars mailadres gangbaarder omdat niet iedereen een provider had. Later werden meer huishoudens aangesloten en konden een beperkt aantal emailadressen aangemaakt worden. Dat zorgde voor ingewikkelde samengestelde emailadressen; k.c.t.v@hetnet.nl (de eerste letter van alle gezinsleden) of hansmary@syno.nl (altijd de man eerst).

Maar het pastte wel bij het beeld dat de analoge gemeenschap nog had van mailen: er is één post(bus)ingang voor één gezin. Dat iedereen elkaars mail kon lezen was vanzelfsprekend.

Toen Yahoo, Hotmail en Gmail kwamen hoefden er geen mailadressen gedeeld worden maar was het moeilijker om je voornaam te gebruiken. Zo waren er altijd al een aantal Laura's  voorgegaan en moest jij het doen met: laura38@hotmail.com (wat overigens snel in de spamfilter verdween).

Maar nu kunnen we toch een onbeperkt aantal adressen maken, wordt het dan geen tijd om die ouderwetse onduidelijke mailadressen op te doeken. Mijn spamfilter hoeft dan ook niet extra getraind te worden.

De bovenstaande emailnamen zijn door mij verzonnen maar zijn wel op de werkelijkheid gebaseerd. 

6 opmerkingen:

Annie Maessen zei

Heb ik eigenlijk nog niet bij stilgestaan.
Heb in mijn omgeving ook nog stellen die alles delen, zelfs hun e- mail adres. Is lastig. Moet je er speciaal boven schrijven " voor Truus". Misschien toch nog veel vrouwen die niet zo handig zijn met de pc en mannen die dat graag zo laten?

Cécile zei

Over volwassen gesproken... soms krijg je sollicitatiebrieven die mensen dan versturen vanuit een mailadres "sweetieliefie99@hotmail.com" of "sannetjuh@live.nl" of "remcoistheman@hotmail.com" ofzo. En dan moet je zo iemand nog serieus nemen en zijn sollicitatiebrief gaan lezen...???

Liek Schoeren zei

@Annie Maar zouden die mannen dan geen fatsoenlijke naam kunnen maken als de vrouwen niet zo handig zijn? Solliciteren, zoals Cécile hier aangeeft wordt wat suf. (Niet solliciteren als secretaresse zou ik zeggen.)
Moeten we een virtuele emancipatie gaan starten?
@Cécile, ha ha, geweldige namen. Ik had nog niet bedacht dat deze namen ook nog in sollicitatiebrieven gebruikt worden. Ze serieus nemen, nou nee.

Annie Maessen zei

LOL, solliciteren met sweetjelief. Laten we inderdaad maar eens een virtuele emancipatie starten. Of dat via Internet kan? Denk eerder met een vliegtuig met banner: Vrouwen, claim je eigen e-mailadres!!!!

Liek Schoeren zei

@Annie, ik denk dat we inderdaad een flinke analoge campagne moeten starten. :-)

Danniëlle zei

Of gezamenlijk een Hyves account...

 
Bookmark and Share