zondag 27 februari 2011

Internetwoordenboek, lelijk maar effectief

Wat deed de Cult of the Dead Cow? En is een Killer Gif een plaatje wat meteen populair is geworden of een virusplaatje? Je kunt het opzoeken in het Internetwoordenboek. Maar het is meer dan een woordenboek.
Klik bijvoorbeeld bij schema's en er is een uitgebreide lijst met zoekmachines en hun achtergrond te vinden. Dat Google niet de enige zoekmachine is wist ik wel, maar zoveel andere. Betsy blijkt een Nederlandse schone te zijn geweest die hielp zoeken naar domeinnamen.


Dat de site zelf zo lelijk is, geeft niet. Het geeft nu net het juiste nerdy uiterlijk.
Als je een beetje geïnteresseerd bent in internet is het smullen hier.

zondag 6 februari 2011

Wikipedia bestaat 10 jaar. Kunst maakt dit tastbaar.

Wikipedia bestaat alweer tien jaar. Naar mijn idee was het nog lang niet zo ver, maar internet zal in dit geval gelijk hebben.
De kunstenaars Dean McNamee en Tim Burrell-Saward hebben op een mooie, sobere wijze een eerbetoon gemaakt voor iedereen die Wikipedia gebruikt, verbetert, en dus groot maakt.
Aanraken mag!


Wikipedia's 10th Anniversary from Dean McNamee on Vimeo.

zaterdag 5 februari 2011

Fake Facebookpagina's gemakkelijk te maken.

Hoe zou Willem van Oranje zich op Facebook presenteren? Om dat een beetje mooi te doen, moet er veel knip en plakwerk verricht worden. Ik had al eens een Hyvespagina voor onze voorvader gemaakt. Dat was veel werk.
Met MyFakeWall is het nu heel gemakkelijk om zelf een nep-facebookpagina te maken.
Willem van Oranje heb ik weer als onderwerp genomen, zie hier.


Je kunt ook jezelf als onderwerp nemen en dan doen alsof je regelmatig contact hebt met beroemdheden. Je kan de geschiedenis vervalsen en Cleopatra met Clinton in contact brengen. Wat zou dat voor reactie teweeg brengen bij Caesar? Je mag het allemaal zelf invullen.
 
Bookmark and Share